Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Planinari pomažu ugroženima
 
 

Planinari pomažu ugroženima

zavejana domacinstvaU dostavljanje pomoći najugroženijima meštanima sela u okolini Kragujevca, koji su zbog velikog snega odsečeni od sveta, uključili su se i planinari. Član Planinarskog društva Žeželj, Dušan Petković, obučeni planinarski vodič, uspeo je da se probije kroz snežne nanose i odnese hranu jednoj starici u selu Bajčetina na Gledićkim planinama.

On je uspeo da se probije kroz sneg dubok metar i 20 centimetara i odnese hranu Ružici Milutinović, staroj 77 godina koja sama živi u nepristupačnom delu sela Bajčetina.

On je najavio da će za nekoliko dana ponovo ići istim putem kako bi starici odneo neophodne lekove i još hrane.

Petković je pre odlaska za Bajčetinu, Petković je zajedno sa članom Kriznog štaba kragujevačkog Vodovoda, Miroslavom Rašićem, terenskim vozilom odneo neophodnu pomoć ugroženim staračkim domaćinstvima u selima Donja Sabanta i Velike Pčelice na Gledićkim planinama.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži