Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Vanredna situacija u Kliničkom centru
 
 

Vanredna situacija u Kliničkom centru

klinicki centar kgKlinički centar Kragujevac, u poslednjih desetak dana, zbog obilnih snežnih padavina i niskih temperatura, kao ustanova ima velikih problema u obezbeđivanju bezbednog prilaza pacijentima, koji dolaze po lekarsku pomoć, kako iz Kragujevca, tako i iz celog regiona u kojem živi oko dva miliona ljudi.

I pored maksimalnog angažovanja sopstvenog ljudstva- tehničke službe, administrativnih radnika, medicinskih sestara/tehničara, koji kako u radno vreme, tako i organizovani po dežurstvima u skladu sa vanrednom situacijom, čiste bolnički krug i krovove klinika, uz svakodnevno angažovanje gradskog Zelenila, Klinički centar Kragujevac nije u mogućnosti da obezbedi siguran prilaz, kako pešacima, tako ni pacijentima koji dolaze vozilima u bolnički krug.

Zahvaljujući ličnim kontaktima, u bolnički krug je jutros stiglo vozilo kragujevačke „Niskogradnje“, koje je očistilo prilazne saobraćajnice u krugu Kliničkog centra Kragujevac.

Ipak, ostaje veliki problem ravnih krovova iznad Centra za onkologiju- odeljenje zračne terapije, Klinike za neurologiju, Urgentnog centra, Klinike za internu medicinu, Centra za plućne bolesti, gde je voda već prodrla u bolničke prostorije, a preti i urušavanje krovova pod teretom snega. Zbog toga, veoma je ugrožena bezbednost, kako pacijenata, tako i zdravstvenog osoblja.

Ovim putem, želimo da informišemo javnost da Klinički centar Kragujevac, svim rapoloživim resursima radi na saniranju situacije, a očekujemo i organizovaniju pomoć Okuružnog štaba za vanredne situacije, sa čijim predstavnicima smo kontaktirali u toku dana i koji su nam obećali podršku, kako u narednim danima ne bi još više bilo ugroženo funkcionisanje naše zdravstvene ustanove.

Vanredna situacija u Centru za plućne bolesti

Zbog obilnih snežnih padavina i niskih temperatura koje već desetak dana pogađaju našu zemlju i grad, u Kliničkom centru Kragujevac ima velikih problema, kako u obezbeđivanju bezbednog prolaza pacijenata, tako i zbog probijanja vode u veliki broj bolničkih prostorija.

Najteža situacija je u Centru za plućne bolesti, koji inače radi u veoma teškim uslovima, gde je zbog prokišnjavanja velikog broja bolesničkih soba, ambulanti i prostorije gde je smešten rentgen aparat, rad u potpunosti doveden u pitanje.

Trenutno, Centar za plućne bolesti KC Kragujevac, radi sa 30% kapaciteta i sa rizikom da se Centar potpuno zatvori.

Zbog toga, mole se lekari Doma zdravlja Kragujevac, specijalističke službe ATD-a, kao i svi pacijenti kojima je potrebna pomoć, da imaju razumevanja za nastalu situaciju i da svu dijagnostiku i lečenje, obave u okviru službi Doma zdravlja, ukoliko za to postoji mogućnost.

Izvor: KC Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');