Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zbog prokišnjavanja pacijenti premešteni i otpušteni
 
 

Zbog prokišnjavanja pacijenti premešteni i otpušteni

prokisnjavaPojedini pacijenti kragujevačkog Kliničkog centra otpušteni su danas kući, dok su neki premešteni zbog prodiranja vode u veći broj bolesničkih soba na pojedinim odeljenima, saopšteno je iz Centra. Problemi u toj zdravstvenoj ustanovi su nastali zbog otapanja snega sa ravnih krovova i zaleđenih oluka. Prema saopštenju iz Kliničkog centra, danas je oko 30 pacijenata Klinike za neurologiju premešteno na Kliniku za oftalmologiju koja je na sedmom spratu zgrade Kliničkog centra.

"Nekoliko težih, nepokretnih pacijenata iz Klinike za neurologiju, prebačeno je u prizemlje iste klinike, na odeljenje intezivne nege, jer im je potreban neprekidan monitoring i aparati koji prate vitalne funkcije", navodi se u saopštenju.

Centar za plućne bolesti, zbog prodiranja vode u veći broj prostorija, natopljenih plafona, zidova i elektro instalacija radi sa polovinom smeštajnih kapaciteta. U tom Centru ne radi ni rentgen aparat koji je u prostoriji u koju se sa plafona sliva voda i prekriven je najlonom.

"Danas će svi pacijenti, čije zdravstveno stanje to dozvoljava, biti upućeni na kućno lečenje, a u nekoliko soba, koje još imaju uslove, biće smešteni hospitalni bolesnici", navodi se u saopštenju iz Kliničkog centra.

Narednih dana, ukoliko bude potrebe da se novi pacijenti sa plućnim oboljenjima smeštaju u Klinički centar Kragujevac, biće hospitalizovani na Klinici za internu medicinu.

Voda je prodrla i u veći broj prostorija u Centru za onkologiju i vlaga ugrožava funkcionisanje uređaja za zračenje.

Saopštenje o radu Kliničkog centra Kragujevac

Radi zaštite energetskog sektora, Vlada Srbije donela je odluku da petak, 17. februar 2012. godine bude neradan dan, posle dvodnevnog praznika Dana državnosti 15. i 16. februara. U skladu sa tom odlukom, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obavestilo je sve zdravstvene ustanove da 17. februara budu organizovana dežurstva, što će biti sprovedeno i u Kliničkom centru Kragujevac.

To znači da će u našoj zdravstvenoj ustanovi dežurati lekarski timovi, kako bi bila obezbeđena zdravstvena usluga za hospitalizovane pacijente i urgentne slučajeve.

Svi pregledi i dijagnostika u Kliničkom centru Kragujevac, zakazani za 17. februar, biće obavljeni od ponedeljka 20. februara. Sve naše pacijente molimo da radi dobijanja informacija o novom terminu pregleda, kontaktiraju klinike, centre i službe u našoj zdravstvenoj ustanovi, gde su zakazivali specijalističke preglede ili dijagnostiku.

Hvala na razumevanju.

Izvor: KC Kragujevac

Izvor: Glas javnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');