Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Železnice Srbije od juna prevoze novi "fijat" do Luke Bar
 
 

Železnice Srbije od juna prevoze novi "fijat" do Luke Bar

fasŽeleznice Srbije će od juna iz Kragujevca za Luku Bar prevoziti novi "Fijatov" model, najavio je generalni direktor srpskih železnica Milovan Marković. Železnice će do kraja ove godine iz Kragujevca za Bar transportovati 26.400 automobila ("fijat 500 L") sa 132 teretna voza, rekao je za Tanjug generalni direktor Marković. Marković je naveo da će prvi voz sa autodelovima za "Fijat" doći u Kragujevac krajem ovog meseca iz pravca Šida.

"Uskladili smo taj prevoz sa dinamikom proizvodnje koju očekuje Fijat", kazao je Marković.

Tokom juna i jula železnice će svake sedmice, prema Markoviću, prevoziti do Bara gotove automobile sa po jednim vozom, a u avgustu i septembru sa po tri voza nedeljno.

U oktobru će Železnice transportovati nova "Fijatova" vozila sa sedam vozova nedeljno, a u novembru i decembru će biti po devet vozova sedmično.
Marković je dodao da će svaki voz nositi po 200 automobila.

Generalni direktor Železnica je kazao da je već utvrđena dinamika i za 2013, po kojoj će svake nedelje iz Kragujevca za Bar ići 14 vozova, kao i jedan voz prema Subotici i dalje ka Evropi.

Planirano je da srpske železnice naredne godine iz Kragujevca transportuju oko 3.000 automobila sedmično, ili ukupno skoro 160.000 automobila, precizirao je generalni direktor Železnica Srbije.

Marković je naglasio da je ugovoreni posao prevoza autodelova i automobila za potrebe "Fijata" izuzetno značajan posao za Železnice Srbije, grad Kragujevac i Srbiju. 

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');