Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dokumenta daju za pravo...
 
 

Dokumenta daju za pravo...

kasarna radomir putnikGrad Kragujevac oko šest godina pregovara sa Ministarstvom odbrane o razmeni vojne imovine. Brojna dokumenta svedoče da je 2008. godine gotovo postignut dogovor vezan za kasarnu ''Vojvoda Radomir Putnik'', čija je vrednost tada procenjena na četiri i po miliona evra. Ipak, čitavu stvar zaustavila je nova procena Poreske uprave, prema kojoj ova imovina vredi više od 30 miliona evra.

O tome kako su tekli pregovori o razmeni vojne imovine možda najbolje svedoči dopis, kojim je uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane u aprilu 2010. godine odgovorila na zahtev naše medijske kuće. Zanimljivo je, medjutim, da je aktuleni ministar odbrane Dragan Šutanovac u intervjuu za našu televiziju rekao da dogovor o razmeni vojne imovine zavisi od agilnosti lokalne samouprave.

Inače, javni poziv za prodaju kasarne Radomir Putnik Ministrstvo odbrane je već 2 puta objavljivalo u listu ''Politika'', ali kupaca nije bilo. Iz gradske uprave poručuju da su i dalje zainteresovani za ovaj objekat, ali se kako ističu, nadaju realinojoj proceni njegove vrednosti. Kompleks od 8,5 hektara u samom centru Kragujevca planiran je za izgradnju velike gradske pijace, zgrade biblioteke i novog pozorišta.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži