Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Funkcionisanje KC Kragujevac i procena nastale štete zbog vremenskih nepogoda
 
 

Funkcionisanje KC Kragujevac i procena nastale štete zbog vremenskih nepogoda

iseljavanje pacijenataZbog obilnih snežnih padavina, niskih temperatura i leda, Klinički centar Kragujevac je u poslednje dve nedelje funkcionisao u vrlo otežanim uslovima. Najveći problemi i oštećenja na klinikama i u centrima naše zdravstvene ustanove, uzrokovani su otapanjem snega i leda i prodiranjem vode u unutrašnjost bolničkih prostorija, a privremeno rešenje u takvim vanrednim uslovima je izmeštanje i prijem pacijenata na druga odeljenja Kliničkog centra Kragujevac.

Zahvaljujući danonoćnom radu naše tehničke službe i pomoći vatrogasaca i alpinista Kragujevca, sprečeno je mnogo veće oštećenje ugroženih odeljenja, tako da smo porast temperature i dalje otapanje snega dočekali sa bezbednim krovovima.
U toku jučerašnjeg dana, rukovodstvo Kliničkog centra Kragujevac, obišlo je ugrožena odeljenja i utvrđena je preliminarna procena štete nastale u proteklom periodu.

Prema izveštaju tehničke službe KC Kragujevac, šteta u Centru za plućne bolesti, na Klinici za neurologiju, u Centru za onkologiju- odeljenje radioterapije, na Klinici za psihijatriju i u RH centru, iznosi nešto više od 12 miliona dinara.
Najveće oštećenje pretrpeo je Centar za plućne bolesti, gde bi za saniranje odeljenja, koje podrazumeva rekonstrukciju krova, zamenu stolarije i oluka na zgradi, bilo potrebno nešto više od 7 miliona dinara.

Šteta na Klinici za neurologiju, koja sada funkcioniše na dve lokacije, procenjena je na oko tri i po miliona dinara, a za saniranje Odeljenja radioterapije, potrebno je oko milion dinara.
Oštećenja su pretprpela i Klinika za psihijatriju i RH Centar, a vrednost je procenjena na oko 640,000 dinara.

Klinički centar Kragujevac će u toku dana proslediti detaljan izveštaj Ministarstvu zdravlja Republike Srbije sa zahtevom za odobravanje finansijskih sredstava za rekonstrukciju nastalih oštećenja.

Našu zdravstvenu ustanovu, obišli su i predstavnici zdravstvene i sanitarne inskepcije, koji će sačini svoje izveštaje i proslediti ih Mistarstvu zdravlja Republike Srbije.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži