Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Najava uličnih protesta
 
 

Najava uličnih protesta

oruzari protestPredstavnici sindikata više kragujevačkih preduzeća najavili su proteste ako im se ne reši problem neoverenih zdravstenih knjižica. Jedan od predstavnika sindikata Goran Miletić rekao je da će radnici u ponedeljak izaći na ulice i blokirati državne institucije. Zbog nerešenog pitanja zdravstvenog osiguranja protestu oružara u Kragujevcu pridružuje se još oko 2.000 Zastavinih radnika.

Proteste su od sledeće nedelje najavili i zaposleni u kragujevačkim firmama "Zastava kamioni", "21. oktobar", Grupa "Zastava vozila", "Zastava inpro", "Energetika" i Gradski odbor metalaca.

Predstavnik sindikata Goran Miletić kaže da su od državnog vrha zatražili da reše problem njihovog zdravstvenog osiguranja i da su u pismu upućenom predsedniku Srbije Borisu Tadiću i premijeru Mirku Cvetkoviću, ukazali da očekuju da se taj problem reši do ponedeljka, 27. februara.

"Rok je dat do ponedeljka. Ukoliko do ponedeljka ne rešimo pitanja sa vladom izaćićemo na ulice i blokirati državne institucije. Organizovaćemo konvoj za Beograd gde ćemo sve naše pribleme predstaviti pred vladom i nećemo se vraćati do ispunjenja naših zahteva", rekao je Miletić za Radio B92.

Predstavnici radnika fabrike "Zastava oružje" su , treću noć za redom, spavali su u zgradi filijale Republičkog fonda u Kragujevcu, gde od ponedeljka protestuju zbog neoveravanja zdravstvenih knjižica zaposlenih.

Predsednik Sindikalne organizacije te fabrike Dragan Ilić rekao je da do 18 sati sindikat nije dobio nikakav odgovor na pisma koja su upućena premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću i ministru zdravlja Zoranu Stankoviću, od kojih je zatražen sastanak da bi se pronašao način da se overe zdravstvene isprave i prekine protest radnika.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');