Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu čekaju ministra
 
 

U Kragujevcu čekaju ministra

oruzari kgRadnici "Zastava oružja" u zgradi Fonda zdravstvenog osiguranja čekaju ministra zdravlja Zorana Stankovića. Magnohromovi radnici u zgradi Skupštine opštine. Radnici "Zastava oružja" od 20. februara danonoćno protestuju u kragujevačkoj filijali Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. Oružari traže traže overu zdravstvenih knjižica za dve hiljade radnika na šest meseci. Vlada Srbije pozvala je radnike "Zastava oružja" da prekinu štrajk, jer će rešenja za njihove probleme uskoro biti pronađeno.

Juče su "okupaciju" zgrada državnih organa započeli i bivši radnici Magnohroma iz Kraljeva . Njih dve stotine provelo je noć u Skupštini ovog grada.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović rekao je da problem nekadašnjih radnika Magnohroma nije u infgerencijama lokalne samouprave i dodao da je tražio od ministra ekonomije Nebojše Ćirića da primi radnike i upozna se sa njihovim problemima. Radnici Magnohroma nisu primili plate po devet meseci, tvrde štrajkači.

Oni ne žele da napuste salu dok ne bude rešen problem njihovih zaostalih zarada i tvrde da čak 1.800 bivših radnika ima izvršne presude za neisplaćene zarade, ali da ne mogu da ih naplate, jer prema nekim tumačenjima, preduzeća u restrukturiranju su zaštićena od prinudne naplate.

"Izvršne presude su nešto što mora da se poštuje, ali mora da se poštuje ukoliko ima para. Kao što znamo Magnohrom nije prodat pa nema para", rekao je Simović.

Od jutros se u skupštinskoj Sali okuplja sve više bivših radnika “Magnohroma” jer je gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović za danas zakazao sastanak sa njima.

Posle raskida privatizacije “Magnohroma” oko 1.900 radnika je maja 2008. godine uz socijalni program napustilo ovo preduzeće. Njima se za neisplaćene zarade duguje oko 500 miliona dinara. 

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');