Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Overa knjižica u ponedeljak
 
 

Overa knjižica u ponedeljak

overa zdravstvene knjiziceRadnici Zastave oružja prekinuli su juče oko 14 sati petodnevni protest i napustili su zgradu filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, pošto im je ministar zdravlja nešto iza podneva saopštio da će im zdravstvene knjižice biti overene u ponedeljak. Radnicima će zdravstvene knjižice biti overene u ponedeljak na tri meseca, rekao je ministar Stanković novinarima nakon razgovora sa sindikalnim rukovodstvom Zastavine fabrike oružja.

On je pritom pojasnio da će deo novca za uplatu zdravstvenih doprinosa za jedan mesec platiti fabrika, a deo nadležno ministarstvo.

Naglasivši da zdravstveno osiguranje mora da se plaća, te da se, u suprotnom, krši zakon, ministar zdravlja je juče rekao da, pored radnika Zastave oružja, iste probleme imaju i zaposleni u mnogim drugim firmama u Srbiji. Problemi sa neoverenim zdravstvenim knjižicama radnika u drugim gradovima Srbije (Subotici, Vranju, Nišu i drugde), rešavaće se, prema Stankovićevim rečima, po modelu primenjenom u Zastavi oružju.

Direktor Zastave oružja Rade Gromović zahvalio se juče ministru Stankoviću što je ubrzao rešavanje problema zdravstvenog osiguranja zaposlenih u tom preduzeću. Istakao je da je poslovodstvo fabrike uspelo da obezbedi novac za uplatu doprinosa za zdravstveno osiguranje radnika, uz podršku resornog ministarstva.

Precizirao je de će se jednom kreditnom linijom obezbediti uplata doprinosa Fondu za zdravstveno osiguranje. Gromović je najavio da će nakon isteka prvog kvartala, biti stvoreni uslovi da se radnicima Zastave oružja obezbedi zdravstvena zaštita još na tri meseca, a potom i u narednih pola godine. Predsednik Sindikata u Zastavi oružju Dragan Ilić kaže da su i oružari zadovoljni što su napokon uspeli da obezbede da oni i članovi njihovih porodica ponovo mogu da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu.

- Zadovoljni smo i što smo napustili prostorije filijale Fonda za zdravstveno osiguranje. Zaposleni u toj ustanovi će moći ponovo normalno da rade, rekao je Ilić za naš list.

Ukupan dug 840 miliona evra

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je juče da dugovanja za zdravstveno osiguranje, koja se u Srbiji beleže godinama unazad, iznose svih 840 miliona evra. „Prioritet je da se doprinosi za zdravstveno osiguranje plaćaju redovno, a problem dugova će se rešavati naknadno, rekao je Stanković, napominjući da se uplatom prve rate duga stiče uslov za reprogram dugovanja.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');