Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Stanković: Oštećeni objekti biće sanirani po prioritetu
 
 

Stanković: Oštećeni objekti biće sanirani po prioritetu

ostecena zgradaMinistar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da je u toku utvrđivanje štete na svim objektima u Srbiji oštećenim ove zime usled nevremena koje je pogodilo našu zemlju. "Sigurno je da nema toliko para u budžetu za sanaciju svih oštećenih objekata, ali verujem da će biti napravljen dobar program koji će omogućiti pravilnu raspodelu sredstava da bi se štete otklonile na samo na zadravstvenim, nego i obrazovnim i drugim objektima", rekao je Stanković posle posete Kliničkom centru u Kragujevcu.

Ministar zdravlja je u pratnji gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stefanovića obišao pojedina odeljenja i Centar za plućne bolesti koji je pretrpeo najteža oštećenja.

"U Centru za plućne bolesti su popucali zidovi, oštećene inastalacije i krov koji je od trske, a sobe su memljive, što nije dobro, jer se ovde leče plućni bolesnici", kazao je Stanković i naglasio da će zato sanacija tog centra imatu prioritet.

On je naveo da je u razgovoru s rukovodstvom Kliničkog centra dogovoreno da u roku od sedam dana dostave procene natale štete i dodao da će objekti biti sanirani u saradnji s lokalnom samoupravom. Direktor Kliničkog centra Slobodan Obradović ukazao da će se tek posle procene štete znati da li Centar za plućne bolesti treba obnoviti iz temelja, budući da je reč o objektu izgrađenom 1951. godine, ili će biti dovoljno samo njegovo renovinarnje.

On je naveo da je i Klinika za neurologiju pretrpela velika oštećenja istakavši da se u njoj i Centru za plućne bolesti "u lošim uslovima leči oko 100 pacijenata".

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži