Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Šteta u KIiničkom centru oko 12 miliona dinara
 
 

Šteta u KIiničkom centru oko 12 miliona dinara

iseljavanje pacijenataZbog velikog broja oštećenih i prokislih stambenih, obrazovnih i drugih objekata, u Kragujevcu će ukupna šteta od nedavnog snežnog nevremena najranije biti procenjena do sredine ove sedmice. U Odeljenju za preventivnu zaštitu od elementarnih nepogoda kragujevačke gradske uprave za naš list kažu da im je do sada stiglo oko 400 prijava i zahteva za nadoknadu pričinjene štete na stambenim, poslovnim, obrazovnim i pomoćnim objektima, ali da taj spisak nije konačan.

Naprotiv, tri komisije tog odeljenja i dalje intenzivno rade i evidentiraju oštećene i prokisle objekte po kragujevačkim naseljima.

- Ukupnu štetu od nedavnih snežnih padavina gotovo sigurno nećemo moći da procenimo do sredine naredne nedelje, jer je dosta objekata na teritoriji grada oštećeno. Pored prokislih i na druge načine oštećenih objekata, imamo i veliki broj kuća, štala, pomoćnih prostorija, ali i stambenih zgrada na kojima su krovovi urušeni, ističu u nadležnom odeljenju kragujevačke gradske uprave.

U kragujevačkom Kliničkom centru, koji je pod ingerencijom Vlade Srbije, već su saopštili preliminarnu procenu, prema kojoj su da su sneg, led i voda koja je prodrla u pojedine klinike, toj zdravstvenoj ustanovi pričinili štetu od oko 12 miliona dinara. Najviše su oštećene klinike za neurologiju, plućne bolesti i onkologiju, koje je, krajem prošle nedelje, posetio ministar zdravlja dr Zoran Stanković. On je tom prilikom najavio pomoć države u sanaciji pričinjene štete u Kliničkom centru.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži