Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu prave samo Fiat 500 L
 
 

U Kragujevcu prave samo Fiat 500 L

l zeroSrpski ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je da će se u Srbiji proizvoditi 80 odsto novog modela Fiata "500 L". "Praviće ga naši radnici i kompanije koje su u Srbiji. Nama je važno je da će od izvoza, za koji se očekuje da će biti između 1,1 i 1,3 milijarde evra godišnje, otprilike 80 odsto biti neto izvoz", rekao je Ćirić agenciji Beta. Prema recima ministra, kragujevačka fabrika Fiat automobila Srbija - zajedničke kompanije Vlade Srbije i italijanskog Fijata, imaće kapacitet od 200.000 vozila godisnje, a potencijalno čak i 300.000 automobila.

Ćirić je rekao da će serijska proizvodnja "fiata 500 L" u Kragujevcu početi u aprilu, a izvoz u EU u junu.

"Što se tiče izvoza u Ameriku - koliko sam informisan od ljudi iz Fiata, očekujem da počne od januara ili februara sledeće godine", rekao je on.

Ćirić je istakao da će se automobil "fiat 500 L" u verzijama sa pet i sedam sedišta, praviti jedino u fabrici u Kragujevcu.

Novi model će premijerno biti predstavljen 6. marta na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi.

U Fiatu automobili Srbije italijanska firma ima 67 odsto vlasništva, a Vlada Srbije 33 odsto.

Fiat i Sberbanka zajedno u proizvodnju džipova MILANO, 29. februara 2012. Fiat je objavio da je našao partnera za prodaju i proizvodnju automobila i komercijalnih vozila u Rusiji.

Fiat i Sberbanka su potpisali dokument o formiranju zajedničkog preduzeća za proizvodnju vozila "Džip", uz mogućnost proizvodnje i drugih marki, uključujući "Krajsler".

Fiat je objavio u utorak da bi ukupna investicija mogla biti 850 miliona evra, uz projektovan kapacitet od 120.000 vozila godišnje. Ruska banka će biti manjinski suvlasnik, sa 20 odsto. Fiat kaže da "Krajsler" može da postane suinvestitor u tom projektu. Fiat je vlasnik 58,5 odsto "Krajslera". Ugovor bi trebalo da bude finaliziran u prvoj polovini ove godine.

Izvor: Vesti-online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');