Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Svetlost" u opasnosti
 
 

"Svetlost" u opasnosti

svetlostKragujevačkom nedeljniku Svetlost preti gašenje pošto još uvek niko od poverilaca nije uplatio iznos od pola miliona dinara potreban za započinjanje stelajnog postupka. Ako se to ne desi do isteka roka od 60 dana, odnosno početka aprila, dugovanja će moći da naplate samo oni koji su potraživanja obezbedili hipotekom, ali ne i drugi poverioci među kojima su i zaposleni koji plate nisu primili više od godinu dana.

U međuvremenu, menadžment Svetlosti, odnosno Agencija za privatizaciju, pokušava da pravnim putem zaštiti ime ovog kragujevačkog brenda. Zbog toga je tužilaštvu predloženo da privremeno zabrani objavljivanje nedeljnika ''Nezavisna svetlost”, koji izdaje jedan od bivših vlasnika nedeljnika kojem sada preti gašenje. Tužba je podneta i Privrednom sudu u Kragujevcu, jer prema Zakonu o privrednim društvima nije dozvoljena upotreba sličnih naziva.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');