Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Posao za 400 radnika
 
 

Posao za 400 radnika

grahU Batočini je juče otvoren novi pogon kompanije „Grah automative“, u kojem će elektronske komponente za ugradnju u automobile Mercedesa, Tojote, Poršea i drugih svetskih kompanija, izrađivati 400 novih radnika. Slovenačka kompanija „Grah automative“ je za ulaganje u proširenje proizvodnih kapaciteta, odnosno u izgradnju novog pogona u Batočini (površine 4.500 kvadratnih metara) vrednog 11,2 miliona evra i otvaranje 400 radnih mesta, od Vlade Srbije dobila podsticajna sredstva u iznosu od 1,6 miliona evra.

Program za podsticaj investicija najbolji je u poslednjih pet godina, i naredna vlada trebalo bi da ga pojača, rekao je juče bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić, koji je sa potpredsednicom Vlade Vericom Kalanović i drugim zvanicama prisustvovao svečanom otvaranju novog pogona fabrike. Dinkić je, tom prilikom, istakao da je Srbija sa 120 firmi za proizvodnju auto- delova postala centar automobilske industrije u ovom delu Evrope.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');