Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac se zadužuje za 423 miliona dinara
 
 

Kragujevac se zadužuje za 423 miliona dinara

skupstinaOdbornici kragujevačke Skupštine usvojili su juče odluku o zaduživanju grada za 423 miliona dinara za finansiranje tekuće likvidnosti i kapitalne investicione rashode.  Za finansiranje deficita tekuće likvidnosti gradska uprava zadužiće se 195 miliona dinara i reč je o kratkoročnom kreditu koji će biti vraćen do kraja godine, dok će se sa 228 miliona dinara zadužiti kako bi se realizovale investicije.

Kada je reč o investicijama, kreditna sredstva biće iskorišćena, kako je rečeno na sednici Skupštine, za izgradnju zdravstvene ambulante broj 4, koja četiri godine plaća kiriju od 10.000 evra mesečno, zatim za izgradnju operativno-tehničkog centra vodovoda, za saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom, uređenje partera zatvorenog bazena, kao i za rekonstrukciju objekata koje koristi Šumadija sajam.

Odbornici iz redova opozicije (SNS i SRS) kritikoval su predlog o novom zaduživanju grada, tvrdeći da će grad biti prezadužen, dok gradski čelnici tvrde da Kragujevac nije najzaduženiji grad, te i da im je Ministarstvo finansija odobrilo novo zaduživanje.

- Kragujevac je zadužen oko 17 miliona evra koje treba da vrati do 2019. godine - rekao je gradonačelnik Veroljub Stevanović koji tvrdi "da je Kragujevac najmanje zadužen grad u Srbiji".

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');