Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac SOS linija za osobe sa oštećenim sluhom
 
 

SOS linija za osobe sa oštećenim sluhom

smsKako je telefonski kontakt najefikasniji način da građani pozovu policiju u pomoć ili je obaveste o nekom događaju, uskoro će to, na specifičan način, u Kragujevcu moći da učine osobe sa oštećenim sluhom. Pošto oni ne mogu da koriste telefon za razgovor, Policijska uprava u saradnji sa Udruženjem gluvih i nagluvih osmislila je projekat SOS mobilne linije preko koje će ovi gradjani moći da upute prijavu dežurnoj službi i zatraže pomoć putem SMS poruka.

U Udruženju gluvih i nagluvih šumadijskog okruga, koje ima preko 500 članova, od čega 320 u gradu Kragujevcu, kažu da im je ova linija veoma važna, jer će i oni moći da u svakom trenutku pozovu policiju i zatraže zaštitu.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');