Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Protest radnika Zastave
 
 

Protest radnika Zastave

kragujevacIspred zgrade kragujevačkog Osnovnog suda je 300 bivših radnika Zastave protestovalo zato što pet godina ne dobijaju presude po tužbama za neisplaćene zarade. Oni traže isplatu razlike u zaradama za period od 1997. do 2001. Razlika u zaradama za taj period isplaćena je za oko 17. 000 bivših radnika nekadašnjeg giganta "Zastava" još 2008. godine na osnovu dogovora koji su sindikati postigli sa državom, pri čemu je svaki radnik u proseku dobio između 3.000 i 4.000 evra.

Taj dogovor nije prihvatilo oko 610 radnika koji su smatrali da su oštećeni, jer, kako su objasnili, njime je priznato samo 80 odsto duga.

U to vreme, radnici koji su prihvatili dogovor povukli su tužbe, dok je ova grupa radnika odbila da to učini.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');