Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Program unapređenja socijalne zaštite
 
 

Program unapređenja socijalne zaštite

skupstinaČlanovi Gradskog veća, na današnjoj sednici, usvojili su Program unapređenja socijalne zaštite za 2012.godinu koji predviđa mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u cilju razvoja postojećih usluga u ovoj oblasti ali i unapređenja sistema. Prema rečima člana Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci Slavice Saveljić Program je usklađen sa Strategijom razvoja socijalne zaštite grada Kragujevca i Zakonom o socijalnoj zaštiti tako da su sredstva planirana na određenim pozicijima raspodeljena ovim programom.

“Na taj način postavili smo standarde kojih ćemo se pridržavati u ovoj godini i sprovoditi mere prema ciljnim grupama, odnosno ključnim kategotijama na koje se program odnosi – deci, mladima, porodicama, starima, osobama sa invaliditetom, romima i izbeglim i raseljenim licima“, istakla je Slavica Saveljić. Grad Kragujevac će, odlukom Gradskog veća, sufinasirati funkcionisanje Servisnog centra za pružanje podrške deci i učenicima sa razvojnim problemima pri školi sa domom za učenike oštećenog sluha. Reč je o specijalizovanom kabinetu gde se podstiče razvoj dece sa oštećenim sluhom.

Data je i saglasnost na zaključenje ugovora o izvođenju radova na izgradnji objekta Zdravstvene ambulante broj 4 Centar sa Službom za zaštitu školske dece sa izabranim, najpovoljnijim ponuđačem, konzorcijumom Projektomontaža-Deneza. Istovremeno, članovi Gradskog veća dali su i saglasnost na zaključenje ugovora o izvođenju radova na zameni poda na Odeljenju ginekoligije Kliničkog centra u Kragujevcu.

Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca dobilo je saglasnost za sprovođenje postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju ulica Lazara Pantelića u Uglješnici i Dušana Zeleca i Velimira Stevanovića u mesnoj zajednici Filip Kljajić. Izvor: Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');