Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Podsećanje na odredbe Zakona o zaštiti od pozara
 
 

Podsećanje na odredbe Zakona o zaštiti od pozara

paljenje traveObzirom na predstojeći period povećanog obima izvođenja poljoprivrednih radova i radova na otvorenom prostoru, a u cilju zaštite života ljudi, materijalnih dobara i životne sredine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije – Uprava za vanredne situacije u Kragujevcu obaveštava građane da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje korova, suve trave, smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru. Za nepoštovanje navedenih zabrana, Zakon o zaštiti od požara propisao je visoke novčane kazne za fizička i pravna lica.

Imajući u vidu da je nepoštovanje ovog Zakona prouzrokovalo materijalnu štetu i više puta ugrozilo bezbednost na putevima, pozivaju se meštani da ne vrše navedena spaljivanja na otvorenom prostoru. S tim u vezi, inspektori Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, u narednom periodu pojačano će vršiti kontrolu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');