Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac dobija podzemnu garažu i monumentalni spomenik
 
 

Kragujevac dobija podzemnu garažu i monumentalni spomenik

podzemna garazaVeći deo nedavno odobrenog kredita, od oko 400 miliona dinara, za pokrivanje tekuće (ne)likvidnosti lokalne samouprave i za investicije, grad Kragujevac će, prema poslednjim zvaničnim najavama, uložiti u realizaciju šest razvojnih projekata.

U ovdašnjoj gradskoj upravi kažu, naime, da će 228 miliona dinara od poslednjeg kredita koji je grad podigao, biti uloženo u izgradnju novog objekta zdravstvene stanice broj 4 sa školskim dispanzerom, zatim u završetak operativno-tehničkog bloka Javno-komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (izmešten iz naselja Stanovo, zbog početka gradnje hipermarketa austrijske kompanije Supernova), u uređenje partera otvorenih bazena u velikom parku, u rekonstrukciju motela Jezero u istoimenoj sportskoj hali, te u gradnju putne infrastrukture i u investicione poslove na Gradskom sajmištu Šumadija sajam.

Iz gradske uprave poručuju i da je ovdašnja Direkcija za urbanizam završila projekat izgradnje podzemne garaže u centru Kragujevca (prvog objekta te vrste južno od Save i Dunava), iznad koje će biti podignut veliki gradski trg, kojim će, pored poslovne kule, dominirati monumentalni spomenik utemeljivača moderne srpske države i osnivača Kragujevca - knjaza Miloša Obrenovića.

Za izgradnju podzemne garaže u centru grada, tvrde kragujevački čelnici, zainteresovani su mnogi inostrani investitori i banke. Ugovor sa inostranim partnerom koji nudi najbolje uslove za izgradnju podzemne garaže mogao bi, najavljuju ovdašnji zvaničnici, da bude potpisan 6. maja (na Đurđevdan), kada Kragujevac tradicionalno slavi i obeležava Dan grada, i kada će, ovoga puta, biti organizovani izbori na svim nivoima.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');