Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Otvaranje bioskopa "Cineplexx" u Kragujevcu 20. marta 2012.
 
 

Otvaranje bioskopa "Cineplexx" u Kragujevcu 20. marta 2012.

bioskopU Kragujevcu će se 20. marta u novom tržnom centru "Kragujevac Plaza" otvoriti još jedan digitalni bioskop "Cineplexx". "Cineplexx" u Kragujevcu deo je velike evropske porodice "Cineplexx" multipleksa, čije je sedište u Beču. Prvi takav bioskop u Srbiji otvoren je u Beogradu u decembru 2011. godine. U Srbiji "Cineplexx" nastupa kao zajednički projekat austrijske kompanije "Cineplexx Kinobetriebe GmbH", koja je razvila lanac multipleksa sa više od 220 ekrana širom Austrije, Hrvatske i severne Italije, i srpske kompanije "MCF MegaCom Film".

Ovaj multipleks u Kragujevcu će imati 6 sala i oko 1.100 mesta. Sve sale će biti digitalizovane, opremljene Real D sistemom za 3D projekcije i profesionalnim Dolby ozvučenjem koje obezbeđuje visok kvalitet zvuka. Zahvaljujući kvalitetu slike koju obezbeđuje i udobnosti 3D naočara, Real D je najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu. Real D naočare izgledaju kao naočare za sunce - lagane su, prijatne i deci, mogu se nositi i preko naočara za vid, i recikliraju se nakon upotrebe - navedeno je u saopštenju "Cineplexx-a".

Na dan otvaranja, posetioci i posetiteljke bioskopa "Cineplexx" u Kragujevcu, moći će da pogledaju aktuelne filmske naslove: "Čelična lejdi", "Glumac", "Star Wars epizoda 1: fantomska pretnja 3D", "Ronal Varvarin 3D" i druge.

Lokalne premijere domaćih filmova uz prisustvo filmskih ekipa biće prikazane narednih dana. Premijera igrano-dokumentarnog filma "Žućko – priča o Radivoju Koraću" planirana je za 21. mart, "Crna Zorica", nova crna komedija, biće prikazana 22. marta, dok će 23. marta biti prikazan trenutno najgledaniji film u Srbiji "Šešir profesora Koste Vujića".

Osim filmova, tokom prvih dana rada, od 20. do 25. marta, u bioskopu će biti organizovani i mnogobrojni zabavni prateći programi, namenjeni porodicama, deci, mladima. 

Izvor: Ekapija

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži