Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Subvencije za poljoprivrednike iz agrarnog budžeta
 
 

Subvencije za poljoprivrednike iz agrarnog budžeta

poljoprivredaIz agrarnog budžeta grada i ove godine biće izdvojena sredstva za realizaciju podsticajnih mera u poljoprivredi na teritoriji grada Kragujevca. Prema rečima Snežane Živanović-Katić, pomoćnika gradonačelnika za poljoprivredu, odlukom Gradskog veća određeni su uslovi pod kojima poljoprivrednici mogu koristiti ove subvencije koje su namenjene podsticaju povrtarske i stočarske proizvodnje, osiguranju useva, životinja i plodova, za prerađivačke kapacitete, kupovinu plastenika, staklenika, kupovinu opreme u stočarstvu (laktofriza, mešaona stočne hrane, muzilica), za kupovinu opreme za mini hladnjače, atomizera i prskalica itd, u iznosu od 20-30% ukupne vrednosti investicije.

Zahtevi se mogu podneti Odeljenju za poljoprivredu od 15. marta do 15. juna za sve vrste subvencija, dok je za osiguranje useva, životinja i plodova rok za podnošenje zahteva 15.novembar. Pravo na koriščenje podsticajnih sredstava imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Kragujevca koja nemaju neizmirenih obaveza prema agrarnom budžetu grada.

Raspisan je i konkurs namenjen poljoprivrednim udruženjima koja do 5. aprila mogu konkurisati svojim programima za sredstva iz agrarnog budžeta. Uslov za podnošenje zahteva je da su sredstva ukoliko ih je udruženje koristilo prethodnih godina, namenski potrošena, a članovi udruženja nemaju neizmirenih obaveza prema agrarnom budžetu grada.

Uslov za korišćenje ovih sredstava je i da udruženja imaju obavezu da gradu vrate 30-50% subvencije kroz svoje proizvode, koji će potom, u saradnji sa resorom za socijalnu politiku biti poklonjena porodicama koje žive u stanju socijalne potrebe.

Izvor: Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži