Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Tadić: Uskoro još jedna fabrika u Kragujevcu
 
 

Tadić: Uskoro još jedna fabrika u Kragujevcu

tadicPredsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić najavio je danas u Kragujevcu da će ovih dana biti potpisan sporazum sa jednom od najvećih svetskih korporacija u proizvodnji specijalnih čeličnih proizvoda. Tadić je ocenio da će to biti još jedan veliki praznik za Srbiju, poput otvaranja "Fijata". "Pregovaramo... sa velikim korporacijama i očekujem da ćemo već ovih dana imati nove rezultate i samo gledajte šta će se dešavati", poručio je Tadić na mitingu "Izbor za bolji život" na kragujevačkom Trgu kod krsta.

On je najavio da za nekoliko dana u Kragujevcu počinje proizvodnja novog Fijatovog modela automobila - "novog starog fiće".

Prema njegovim rečima, početak je bio odložen zbog svetske krize, ali će obećanje biti ispunjeno.

"Ovaj automobil, predstavlja ne samo snagu velike svetske kompanije nego i naših radnika", istakao je Tadić.

"Ostali smo zemlja proizvođač automobila i nije daleko dan kada ćemo otvoriti još jednu fabriku automobila u Srbiji, za šta postoji predistorija, potrebno je ubeđivati predsednike kompanija i velikih i značajnih zemalja", poručio je on.

Tadić je rekao da će za samo nekoliko godina Srbija biti "išpartana auto putevima i završićemo taj posao koje niko pre nas nije završio".

"Ogromna većina ljudi biće na domaku auto puteva i to će otvoriti perspektive za nove investicije, za nastavak ulaganja u poljoprivredu, posebno u mrežu kanala za navodnjavanje, kao i u... telekomunikacije i energetiku", rekao je Tadić.

Poreske reforme

Tadić je najavio i poresku reformu da bi se podstaklo preduzetništvo.

"Potrebno je da malim privrednicima obezbedimo bolje okolnosti za registrovanje kompanija i njihovih preduzeća da podržimo porodični biznis i ohrabrimo ljude podsticajima", rekao je on.

"Podsticajima za porodiljsko odsustvo moramo da podstaknemo naše dame, žene Srbije da im olakšamo kada donose novi život na svet", istakao je Tadić i podsetio da su to već učinili neki gradonačelnici među kojima i Beograda.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži