Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Plaza otvorena, Stevanović: "Kragujevac grad budućnosti"
 
 

Plaza otvorena, Stevanović: "Kragujevac grad budućnosti"

plaza inU Kragujevcu je juče otvoren šoping mol Plaza, površine 65.000 metara kvadratnih u koji je izraelska kompanija Plaza centri uložila oko 60 miliona evra. U prvom šoping molu u Srbiji radiće 110 prodajnih objekata sa svetskim i lokalnim brendovima, supermarket površine 2.000 metara kvadratnih, Sinepleks bioskop sa šest sala i ukupno 1.200 mesta, a centar ima i druge zabavne i komercijalne sadržaje.

Generalni direktor kompanije Plaza centri Sagiv Meger rekao je da je Plaza Kragujevac prva od četiri takve planirane investicije u Srbiji.

Na izgradnji ovog šoping mola radilo je oko 2.000 ljudi, a u njemu će biti angažovano oko 700 radnika, rekao je Meger.

On je naglasio da je Plaza došla u Kragujevac zbog toga što je reč o velikom regionalnom centru sa 600.000 ljudi koji gravitiraju ka njemu, ali i zbog toga što je Kragujevac napravio izvanredan investicioni ambijent.

Centar je projektovan i građen po najsavremeniji ekološkim standardima sa maksimalnom energetskom efikasnošću i biće
registrovana kao prva zelena zgrada u regionu.

Otvaranju kragujevačkog centra prisustvovali su predsednik Plaza centara Ran Štarkman, generalni direktor kompanije u Srbiji Sagiv Meger, bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Stevanović je rekao da nakon dolaska Fijata i Plaze, Kragujevac postaje grad budućnosti.

"Velike kompanije poput Fijata i Plaze donose velike poslove i zapošljavaju veliki broj ljudi. Investiranjem u naš grad one šalju veoma pozitivne signale drugim kompanijama. Ovde su već stigli brendovi poput Manjeti Marelija, Metroa, Meglea, Džonson kontrola", rekao je on.

On je naglasio da se investiranje u Kragujevac interesuju i druge svetski poznate kompanije.

Grupa Plaza centar 19 godina realizuje projekte u oblasti nekretnina u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Litvaniji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Indiji i Srbiji.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');