Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Okrugli sto o zapošljavanju slepih i slabovidih lica
 
 

Okrugli sto o zapošljavanju slepih i slabovidih lica

slepi i slabovidiU Domu sindikata u Kragujevcu u organizaciji Saveza slepih Srbije uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike i Grada Kragujevca, održan je okrugli sto na temu “Trenutne mogućnosti formalnog i neformalnog obrazovanja slepih i slabovidih osoba i stvarne potrebe na tržištu rada“. Na okruglom stolu izlagali su profesori sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju iz Beograda, predstavnici institucija koje se bave pitanjem obrazovanja i zapošljavanja slepih i slabovidih lica kao i predstavnik Nacionalne službe za zapošljavanje.

Preko 80 učesnika iz većih gradova Srbije danas je posetilo ovaj skup što govori o velikoj zainteresovanosti kada je u pitanju obrazovanje i zapošljavanje slepih i slabovidih lica, a svako od prisutnih je svojim idejama i iskustvima mogao da upotpuni izlaganja – rekao je Milan Stošić, predsednik Saveza slepih Srbije.

Prema rečima Snežane Tomašević, predstavnice Nacionalne službe za zapošljavanje na evidenciji filijale Kragujevac ima 1308 osoba sa invaliditetom, uglavnom sa prvim stepenom obrazovanja.

Zahvaljujući Zakonu o zapošljavanju osoba sa invaliditetom i aktivnim merama zapošljavanja, pružanjem podrške samozapošljavanja, stručne prakse i opremanja radnih mesta osoba sa invaliditetom u toku protekle godine ukupno je zaposleno 350 ovakvih lica, što je više nego ranije – istakla je Snežana Tomašević, i dodala da su do sada postignuti dobri rezultati ali da bi trebalo nastaviti sa promocijom zapošljavanja osoba sa invaliditetom i informisanja poslodavaca o zapošljavanju ovih lica.

Izvor: Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');