Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Stipendiranje za 132 učenika i studenta
 
 

Stipendiranje za 132 učenika i studenta

gradsko veceGrad Kragujevac 12. godinu zaredom nastavlja sa stipendiranjem najboljih učenika i studenata dodelom stipendija iz fonda „Akademik Dragoslav Srejović“. Za stipendije u ovoj školskoj godini, prema rečima člana Gradskog veća za obrazovanje Dragoslava Miloševića, konkurisalo je 180 učenika, studenata i doktoranata a visoke kriterijume - prosek 5, i neku od nagrada sa republičkih takmičenja za srednjoškolce, odnosno prosek 9,5 za studente i doktorante, ispunilo je 132 učenika i studenta. Članovi Gradskog veća usvojili su odluku o dodeli i visini ovogodišnjih stipendija koje će najboljim učenicima, studentima i doktorantima biti uručene u okviru obeležavanja 6. maja, Dana grada.

Članovi Gradskog veća usvojili su i izveštaje o poslovanju javnih i javno-komunalnih preduzeća za 2011. godinu - Čistoća, Gradska groblja, Vodovod i kanalizacija, Niskogradnja, Parking servis, Gradske tržnice i Zelenilo i uputili ih Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Gradskoj agenciji za saobraćaj data je saglasnost na Program poslovanja za 2012. godinu.

Članovi Gradskog veća doneli su i odluku o učešću grada Kragujevca u sufinansiranju programa SOS telefon za osobe sa invaliditetom, žrtve nasilja i diskriminacije i članove njihovih porodica, Organizacije za zaštitu prava i podršku osobama sa invaliditetom iz kruga Kragujevac. Reč je o akreditovanom programu, jedinom te vrste na teritoriji Šumadije. I ove godine grad Kragujevac će sufinansirati obeležavanje tradicionalnog romskog praznika Bibije koje će biti organizovano u Liciki, Palilulama i Bresnici.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');