Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Plaza za šetnju i uživanje
 
 

Plaza za šetnju i uživanje

plaza01Šoping mol i zabavni centar „Plaza“ otvorio je vrata kupcima iz Kragujevca i Šumadije, a već prvog dana ovaj najveći tržni zabavni centar, van Beograda u Srbiji, obišlo je više od stotinu hiljada posetilaca, iz celog regiona. I prodavci butika, diskonta, kafića, restorana i drugih prodavnica već zadovoljno trljaju ruke.

Posao za mlade

- Svi putevi danas vode prema „Plazi“. Vozimo goste iz Jagodine, Ćuprije, Kruševca, Užica, a bogami bilo je i mnogo Beograđana - ubeđuju nas kragujevački taksisti, koji već drugi dan u kolonama voze putnike ka Staroj Koloniji.

Kad prođe prvi veliki talas gostiju, i oni će kažu u obilazak „Plaze“. Svetski poznate marke, poput La kost, Najk i Adidas, prodavci nakita, markirane odeće, sve je na jednom mestu, a da li je i po cenama dostupno građanima Srbije, tek treba da se vidi.

- Primamo sve. I kartice, i čekove, i gotovinu, i virmane, i obustave preko platne liste- kažu nam u prodavnici „Navigare“, čuvenom italijanskom brendu, gde se nudi samo kvalitetna odeća i obuća iz ove zemlje.

Butik u „Plazi“ je prvi van Beograda, u centralnoj Srbiji, i prodavci prognoziraju da će sigurno biti uspešno.

- Ne možemo o prometu, ali je sigurno već prvog dana van svih očekivanja – kaže mlada prodavačica.

Iz Kragujevca je, i dodaje da i u ostalim buticima rade skoro isključivo Kragujevčani, i da je ovde posao našlo sigurno više od 400 njenih sugrađana.

Svetski, kako za koga

- Pazarila sam u Idei, oko 5. 000 dinara. Usluga je sjajna, nije ni skupo, a ima mnogo i proizvoda na akciji. Zaista je i lepo, i svetski i povoljno – kaže Milanka Nikolić.

Student mašinstva Dušan Pavlović, sa društvom je, kaže, popio kafu u restoranu, i prepodne je juče proveo isključivo u razgledanju.

- Ima mnogo markirane robe, ali i skupe za studentski džep. Danas samo razgledam i nisam planirao ništa da kupim, ali i samo gledanje je uživanje- kaže Pavlović.

Penzionerke Radmila Stojanović i Marija Manojlović, ne kriju zadovoljstvo.

- Bile smo u diskontu. Kupile smo ono što nam je trebalo, a skoro sve je jeftinije nego u prodavnicama na Maloj Vagi. Za nas penzionere daju i posebne povlastice. Kupila sam dva litra mleka i dobila sam besplatno pavlaku – kaže Radmila.

Marija dodaje da je pazarila za oko tri hiljade dinara. – Sve je kvalitetno, povoljno je, a i mnogo proizvoda je jeftinije nego u drugim prodavnicama u gradu – kaže Marija.

I u Divi, prodavnici nakita, sve blista. Mlade prodavačice kažu da o svemu možemo da ih pitamo, samo ne o prometu.

- Nije skupo, cene su od 190 do dve hiljade dinara po komadu, i već se sve lepo prodaje - kaže prodavačica.

Izvor: Pravda

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');