Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Manji utrošak, veći računi
 
 

Manji utrošak, veći računi

kragujevacPojedini stanovnici Kragujevca, u čijim zgradama su postavljeni merači utrošene toplotne energije, žale se da su u neravnopravnom položaju u odnosu na druge. Ista usluga, obračunski period i kvadratura stana, a razlika u računima gotovo 2.000 dinara. Predsednik skupštine stanara Zoran Jovanović za B92 kaže da su stanari "Zastavinog solitera" krajem godine počeli da primaju više račune u odnosu na građane koji grejanje plaćaju paušalno, a da su najdrastičniji primer iznosi za februar.

Međutim, u "Energetici" tvrde da su iznosi iz prošlog meseca visoki zbog 16 ledenih dana i objašnjavaju da će razlike u računima biti ispravljene tokom narednog perioda.

A da ni građani koji grejanje plaćaju paušalno nisu zadovoljni pokazuje primer Kragujevčanina Predrag Jevtić, koji, kako kaže, godišnje za grejanje izdvoji i do 60.000 dinara. U Organizaciji za zaštitu potrošača tvrde da je ovakvu situaciju izazvalo to što građani ne znaju šta plaćaju, jer je, kako kažu, na računima izveden samo konačni iznos za plaćanje.

U "Energetici" nismo uspeli da saznamo kada će na računima za grejanje biti jasno vidljivo šta građani plaćaju. Jedino što je izvesno, kako najavljuju, je da će od sledeće grejne sezone svi morati da imaju kalorimetre koji će meriti potrošnju toplotne energije. Time bi svi potrošači trebalo da budu u istom položaju.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži