Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Para nema, ima kupovine
 
 

Para nema, ima kupovine

plaza01Ekonomska kriza nije obeshrabrila izraelsku kompaniju "Plaza centri" da u Kragujevcu otvori prvi trgovinski i zabavni centar u Srbiji, u koji je uložila oko 60 miliona evra. Sudeći po gužvi, kriza nije obeshrabrila ni zakupce lokala i građane. Samo na dan otvaranja, pre pet dana, kroz tržni centar "Plaza centri" u Kragujevcu prošlo je više od 80 hiljada ljudi. Od 110 lokala, samo pet nije zakupljeno. Iako je prosečna zarada u Kragujevcu oko 37 hiljada, a 22 hiljade ljudi je bez posla, prodavci su zadovoljni.

Jednostavna procedura, omogućila je Izraelcima da za godinu i po izgradi objekat na oko 60 hiljada kvadrata, u koji je uložila oko 60 miliona evra. U centru su prodavnice svetskih brendova, ali i kafići, igraonice, sportski tereni i šest najmodernih bioskopskih sala.

"Odlično smo sarađivali sa gradskom samoupravom. Kragujevac je regionalni centar ka kome je usmereno oko 600 hiljada ljudi", kaže direktor "Plaza centra", Srbija Sagiv Meger.

Meger navodi da će "Plaza centar" promeniti izgled grada i poboljšati život građana Šumadije. Na izgradnji šoping mola radilo je 1.200 domaćih građevinaca, a posao je našlo oko 700 ljudi.

Odluku da grade u Kragujevcu, Izraelci su doneli posle dolaska "Fijata", koji je čitavo područje učinio privlačnom investicionom zonom. Planiraju otvaranje još tri objekta u Srbiji i ulaganje od 500 miliona evra.

Tekst preuzet sa sajta www.rts.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži