Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac I Kragujevac u Globalnoj mreži gritera
 
 

I Kragujevac u Globalnoj mreži gritera

kragujevacGriteri u ulozi neformalnih domaćina pokazuju turistima Kragujevac i taj posao se ne razlikuje mnogo od profesionalnih vodiča, jer pored širokog opšteg obrazovanja, moraju perfektno da govore engleski jezik, a najveća razlika je u tome što oni volontiraju. Turistička organizacija Kragujevac ima 20 gritera različitih zanimanja, od srednjoškolaca do profesora, koji su obučeni da gostima pokažu iz svog ugla kulturno-istorijske, prirodne i sportske znamenitosti, ali i restorane, kafiće, prodavnice...

"Krajem prošle godine u saradnji sa nevladinom organizacijom 'Omladina Kragujevca' i Kancelarijom za mlade počeli smo realizaciju projekta 'KG griteri' sa ciljem da oformimu grupu vodiča volentera i u tome smo uspeli a što je bio jedan od uslova prijema u globalnu mrežu", rekla je direktorka Gradske turističke organizacije "Kragujevac" Snežana Milisavljević i dodala da je taj projekat finansiralo Ministarstvo inostranih poslova Italije, preko Međunarodne organizacije za migracije.

Izvor: Gdestinacija.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži