Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Fijat kroz Srbiju na nemačkom vozu
 
 

Fijat kroz Srbiju na nemačkom vozu

500lPrevoz automobila iz Fijatove fabrike u Kragujevcu do graničnih prelaza obavljaće se isključivo nemačkim privatnim železničkim vagonima. Naime, kako piše Politika, naša železnica nema kola odgovarajuće visine. Naši vagoni imaju 15 centimetara nižu platformu nego što je potrebno za transport vozila "fijat 500L”. Pregovori sa nemačkom firmom MAR su u poodmakloj fazi i uskoro se očekuje zaključenje ugovora – kažu u Železnicama Srbije.

Železnici će ovaj posao do kraja godine doneti prihod od oko milion evra. Ugovor pokriva transport automobila od železničke stanice u Kragujevcu, preko Kraljeva do Požege, odakle barskom prugom nastavlja do crnogorske granice u Prijepolju i dalje do luke u Baru.

Drugi pravac transporta ići će od Kragujevca preko Lapova i železničkim Koridorom 10 do Beograda, odnosno Subotice.

U Železnicama Srbije kažu da će automobile iz Kragujevca za Bar početi da prevoze u junu.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');