Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Policija najavila brzu istragu
 
 

Policija najavila brzu istragu

ratko mitrovicSindikalni predstavnici bivših radnika kragujevačkog privatizovanog građevinskog preduzeća „Ratko Mitrović“, u kojem je 19. marta pokrenut stečajni postupak, predali su policiji „dokumentaciju i nove dokaze o mahinacijama u poslovanju firme“. Oni tvrde da im je načelnik Policijske uprave Ivan Đorović rekao da će u ovom slučaju inspektori „odmah početi da rade u okviru svojih zakonskih ovlašćenja“ i da im je obećao „brzu i nepristrasnu istragu“.

Prema rečima Predraga Radovića, predsednika sindikata u „Ratku Mitroviću“ radnici će novi protest organizovati sutra, ispred proizvodnih pogona preduzeća, a do tada će „regulisati svoj radno-pravni status na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje“.

Podsetimo, nekad uspešno građevinsko preduzeće „Ratko Mitrović“ privatizovano je sredinom 2007. kada ga je na aukciji kupio Dragoljub Pantić, vlasnik privatne kragujevačke firme Neimar. Radnici tvrde da je Pantić godinama kupljenu firmu opterećivao dugovima i kreditima, dok je zaradu stavljao na račun Neimara, tako da je stečaj dočekan gotovo bez kapitala i sa ogromnim dugovanjima.

Radnici su upućeni na tržište rada, a većina, kažu, neće prihvatiti ponudu bivšeg vlasnika za dvomesečni angažman u firmi „Neimar 1985“, koja je svojevremeno registrovana u Ubu, na ime Branka Ilića.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');