Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sedam novih inkubatora
 
 

Sedam novih inkubatora

bitka za bebeKragujevački Klinički centar dobio je sedam novih inkubatora u akciji Fonda B92 "Bitka za bebe". Na pedijatrijskoj klinici kažu da je, zahvaljujući akciji Fonda B92, regionalni centar za prevremeno rođene bebe osposobljen za normalan rad. Novi inkubatori stigli su u kragujevački Centar za neonatologiju, koji svake godine zbrine oko 350 prevremeno rođene dece iz porodilišta sa teritorije centralne i dela zapadne Srbije, Raškog okruga, pa sve do Kosovske Mitrovice.

Pored ove dve kompanije, inkubatore su donirale i Kredi i Prokredit banka, Narodna banka Srbije i restoran "Tabor", kao i biznismen Milan Popović.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić kaže da će u narednom periodu prikupljati sredstva za nabavku ostale opreme za porodilišta i pedijatrijske klinike, kako bi sve zdravstvene ustanove u Srbiji bile podjednako opremljene.

U Fondu B92 kažu da očekuju da će uskoro i parlament usvojiti amandman o povraćaju PDV-a i smanjenju marži na hranu i opremu za bebe.

Izvor:  B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');