Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Bolje sprečiti nego lečiti
 
 

Bolje sprečiti nego lečiti

medicinskiKatedra za oftamologiju Medicinskog fakulteta u Kragujevcu organizovala je edukativno predavanje na temu alergije oka. U Kragujevcu je gostovao doajen srpske oftalmologije Prof. dr Svetislav Milenković sa Beogradskog Medicinskog fakulteta. Ustaljena praksa lekara Oftalmološke klinike u Kragujevcu je organizovanje stručnih predavanja i seminara o bolestima oka. To je prilika da se razmene iskustva kolega iz cele Srbije i proprate svetska dostignuća u toj oblasti.

U svetu od alergija boluje oko 200 miliona ljudi, a ova bolest koja ugrožava sem oka i druge organe uglavnom se uočava kod dece i mladih.

Strucnjaci kažu da će alergije do 2020. biti u porastu.

U proleće se javlja cvetanje trava i drveća, a najčešći uzročnici mnogih alergijskih tegoba su polen biljaka, ambrozija, životinjska dlaka, voće i povrće.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');