Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac PU Kragujevac - SMS mobilna telefonska linija za lica sa posebnim potrebama
 
 

PU Kragujevac - SMS mobilna telefonska linija za lica sa posebnim potrebama

001Od sutra, 6. aprila 2012. godine, u Policijskoj upravi Kragujevac počeće da funkcioniše SMS mobilna telefonska linija za lica sa posebnim potrebama (gluva i nagluva lica). Policijski službenici su u prethodnom periodu članovima ovog udruženja prezentovali projekat i održali više instruktivnih predavanja. Slanjem SMS poruka na određeni broj, koji će se nalaziti u Policijskoj ispostavi za dežurstvo i intervencije, članovi Udruženja gluvih i nagluvih u Kragujevcu moći će da prijave sve događaje u kojima su im ugroženi lična ili imovinska sigurnost i bezbednost i neophodna policijska pomoć.

Broj telefona na koji mogu da se obrate biće dostupan samo članovima Udruženja, a da on ne bi bio zloupotrebljen, spisak korisnika nalaziće se u dežurnoj službi, kod policijskog službenika zaduženog za javljanja na ovaj i druge telefonske brojeve.

Očekuje se da, u narednom periodu, ovakav vid komunikacije unapredi nivo bezbednosti kod ovih osoba u Kragujevcu i omogući im veći stepen bezbednosti.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži