Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Zastava Inpro" nastavlja razvoj
 
 

"Zastava Inpro" nastavlja razvoj

zastava inproDa su preduzeća koja pružaju šansu radnicima sa invaliditetom konkurentna i sposobna da se ravnopravno takmiče na tržištu pokazuje i primer “Zastave Inpro”. Ova državna firma godišnje izvozi robu vrednu oko 3,5 miliona evra. Osim prikolica, proivodnja je proširena i radionicom za šivenje, a u planu je i nabavka nove opreme. Prikolice i prateća oprema preduzeća “Zastava inpro”, koja je i centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, uglavnom se prodaju na tržištu Francuske.

Prošle godine ova državna firma u inostranstvu je prodala robu vrednu oko 3,5 miliona evra, a u Srbiji tri puta manje.

Za adaptaciju pogona u kojima radi “Zastava inpro” Vlada Srbije uložila je prethodnih godina oko milion evra.

Pošto ovo preduzeće, koje zapošljava više od 160 osoba sa invaliditetom, planira dalji razvoj, podrška države je, kako je najavljeno, sasvim izvesna.

“Zastava inpro” za sada planira da nabavi novu mašinu za sečenje lima.

Iako one koštaju oko pola miliona evra, u ovom preduzeću kažu da će im i znatno jeftinija, po ceni od 170.000 evra znatno olakšati posao.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');