Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Povoljni krediti za šumadijske stočare
 
 

Povoljni krediti za šumadijske stočare

poljoprivredaPoljoprivrednici sa teritorije grada Kragujevca koji planiraju kupovinu opreme za stočarske objekte, mogu da konkurišu za dobijanje povoljnih, odnosno beskamatnih dinarskih kredita iz gradskog agrarnog budžeta. Pomoćnica gradonačelnika Kragujevca za agrar dr Snežana Živanović Katić kaže da maksimalni iznos kredita za koji šumadijski stočari mogu da konkurišu iznosi 200.000 dinara. Krediti će se dodeljivati sa grejs periodom od 12 meseci, nakon čega će se vraćati u dve do tri godišnje rate, u zavisnosti od odobrenog iznosa.

Za beskamatne kredite iz gradskog agrarnog budžeta mogu da konkurišu odgajivači stoke koji su registrovali poljoprivredna gazdinstva za 2012. godinu, i koji imaju prebivalište i objekte za držanje i uzgoj domaćih životinja na teritoriji grada Kragujevca. Stočari koji konkurišu za dobijanje kredita ne smeju da imaju neizmirene finansijske i druge obaveze prema lokalnoj Direkciji za robne rezerve i Odeljenju za poljoprivredu gradske uprave.

Zainteresovani poljoprivrednici za kredite mogu da konkurišu do 10. maja, s time što podnosioci zahteva treba da obezbede sopstveno učešće od 20 odsto od ukupne vrednosti opreme za čiju nabavku su im potrebna kreditna sredstva.

Gradska uprava povoljnim kreditima pomaže razvoj agrara na području Kragujevca od 2005. Od tada do sada, oko 2.000 ovdašnjih poljoprivrednih domaćinstava koristilo je kredite iz lokalnog agrarnog budžeta za nabavku mehanizacije, hladnjača i sušara, te za izgradnju plastenika, opremanje stočarskih objekata i drugo. Od 2005. do prošle godine, za kreditiranje razvoja poljoprivredne proizvodnje iz kragujevačkog agrarnog budžeta izdvojeno je više od 200 miliona dinara.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');