Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Stručnom praksom do posla
 
 

Stručnom praksom do posla

strucna praksaMladim ljudima koji do sada nisu bili u mogućnosti da pronađu posao, a ni da obave stručnu praksu, kroz istoimeni program Nacionalne službe za zapošljavanje to će biti omogućeno u narednim mesecima. Njima su uručeni ugovori, na osnovu kojih će obaviti stručnu praksu, a većina mladih visokoobrazovanih je već započela svoj pripravnički staž. U Šumadiji je ove godine predviđeno da 90 osoba završi stručnu praksu, nakon čega će polagati pripravničke ispite neophodne za rad na određenim poslovima.

Nacionalna služba je raspolagala znatno skromnijim finansijskim sredstvima nego ranije, a ove godine je izostao program Prva šansa, pa su i mogućnosti da se izađe u susret mladim nezaposlenim ljudima skromnije.

Program stručne prakse namenjen je nezaposlenim osobama, od IV do VII stepena obrazovanja.

Tokom obavljanja prakse Služba zapošljavanja će im isplaćivati novčanu pomoć od 10.000 do 14.000 dinara, a snosiće i troškove polaganja stručnog ili pripravničkog ispita.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');