Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Građevinci danas počinju štrajk glađu
 
 

Građevinci danas počinju štrajk glađu

ratko mitrovicRadnici privatizovane građevinske firme „Ratko Mitrović“, koji protestuju zbog otvaranja stečaja protestuju još od 22. marta, revoltirani su nečinjenjem države i od danas stupaju u kolektivni štrajk glađu. Za nadležne ćemo ubuduće imati dva osnovna zahteva. Prvi je da nam policija saopšti dokle se stiglo sa istragom o poslovanju „Ratka Mitrovića“. Prema našim saznanjima, iz dokumentacije koju smo dostavili inspektorima Odeljenja za privredni kriminal, bilo je malverzacija.

Drugi zahtev je da nam vlasnik firme Dragoljub Pantić odmah isplati i uplati sve što nam duguje, od neisplaćenih zarada do neuplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, pa da se rastanemo za sva vremena. Država, posle toga, može s njime da radi šta hoće - rekao je za naš list predsednik sindikata u „Ratku Mitroviću“ Predrag Radović.

Sindikat i radnici tog preduzeća tvrde da je Pantić svesno izazvao stečaj, kako bi se oslobodio dugova i zaposlenih. On je, tvrde u sindikatu, prihode „Ratka Mitrovića“ stavljao na račun svoje matične firme „Neimar“, dok je kupljeno preduzeće opterećivao dugovima i kreditima, i na taj način ga doveo do stečaja, a više od 100 radnika oterao na ulicu.

- Policiji smo u više navrata dostavljali dokumentaciju i dokaze o Pantićevim malverzacijama, ali do sada ništa nije urađeno, što nas navodi na sumnju da iza načina na koji on „posluje“ stoji država. U takvoj situaciji ne preostaje nam ništa, nego da pažnju javnosti privučemo štrajkom glađu, kazao je Radović.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');