Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu počeo seminar „Zaborav bi bio zločin“
 
 

U Kragujevcu počeo seminar „Zaborav bi bio zločin“

streljanjeSeminar „Zaborav bi bio novi zločin“, koji se bavi sećanjem na žrtve streljanja u Kragujevcu 21. oktobra 1941. godine i na žrtve koncentracionog logora Staro sajmište u Beogradu, počeo je u Kragujevcu. Projekat su podržali Fondacija Robert Boš, Ambasada Nemačke i grad Kragujevac, a realizuju ga studenti katedre za germanistiku kragujevačkog Filološko-umetničkog fakulteta, lektor Katrin Junkart i asistent Irena Mitrović.Cilj projekta je razvijanje svesti kod mladih o važnosti očuvanja sećanja na žrtve Drugog svetskog rata i njihovo podsticanje na kritičko razmišljanje o prošlosti, sadašnjosti, pamćenju i zaboravu, saopštili su organizatori.

Na seminaru učestvuje 10 studenata germanistike iz Kragujevca i devet studenata iz Nemačke, koji će se kroz predavanja, radionice i obilaske istorijskih lokacija detaljnije upoznati sa razmerama holokausta u Srbiji tokom Drugog svetskog rata i na interkulturalnoj osnovi razmenjivati iskustva iz svojih zemalja.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži