Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ili nam dajte stanove, ili vratite novac
 
 

Ili nam dajte stanove, ili vratite novac

vojni beskucniciČlanovi ogranka Udruženja „Vojni beskućnici Srbije“ u Kragujevcu ponovo traže da im se dodele obećani stanovi. Vojni beskućnici, odnosno podoficiri i oficiri bivše JNA koji su, tokom 90-ih prošloga veka, u Kragujevac mahom stigli iz bivših jugoslovenskih republika, ističu da su dugogodišnjim ulaganjem u stambene fondove, odavno otkupili još nedobijene stanove. Otuda od nadležnih zahtevaju da im dodele stanove, ili da im vrate novac koji su ulagali u stanogradnju.

Stambene nevolje vojnih beskućnika u Kragujevcu dodatno otežava problem kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“, koja se i dalje urušava i zarasta u korov u strogom centru Kragujevca, i tako postaje sve veće i opasnije gradsko ruglo. Ministarstvo odbrane Srbije i čelnici grada, ni u takvim okolnostima, još uvek ne uspevaju da se dogovore oko cene po kojoj bi lokalna samouprava preuzela blizu 10 hektara zemljišta i objekte u tom vojnom kompleksu.

Podsetimo da je Ministarstvo odbrane kasarnu „Radomir Putnik“ gradskoj upravi ranije prodavalo po ceni od 4,5 miliona evra. U poslednjih godinu dana Ministarstvo, međutim, pozivajući se na novu procenu Poreske uprave Srbije, za kasarnu od grada traži više od 30 miliona evra, što rukovodstvo Kragujevca sve i da hoće, ne može da plati.

U ranijim pregovorima nadležnih u Ministarstvu odbrane i gradske uprave razgovaralo se i o tome da se u kupoprodajnu cenu kasarne „Radomir Putnik“ ukalkuliše i određeni broj stanova, koji bi grad izgradio upravo za vojna lica koja ovde nemaju rešeno stambeno pitanje. Lokalna samouprava, koliko je poznato, nije odustala od te ideje, ali je problem u tome što Ministarstvo odbrane i dalje insistira na ceni kasarne od 30 miliona evra, koja blokira bilo kakve pregovore o preuzimanju tog vojnog kompleksa i rešavanju stambenih problema vojnih beskućnika i, istovremeno, zaustavlja razvoj užeg gradskog jezgra.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');