Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nedeljnik "Svetlost" izbegao gašenje
 
 

Nedeljnik "Svetlost" izbegao gašenje

svetlostKragujevački nedeljnik „Svetlost“ je ipak dobio još jednu šansu za opstanak. Pred sam istek roka štamparija „Femili press“ uplatila je 300.000 dinara za pokretanje stečaja. Štamparija čije je potraživanje zaštićeno hipotekom na podrumske prostorije „Svetlosti“ i koja ima odgovarajuće sudsko rešenje na ovakav korak se, kako nam je objašnjeno, odlučila da bi brže i efikasnije naplatila dugove. Naplata potraživanja i opstanak „Svetlosti“ sada su u rukama poverilaca, a prvo ročište u Privrednom sudu zakazano je za 20. april.

Ipak, ovakav preokret najznačajniji je za zaposlene, koji sada mogu da očekuju da naplate i svoja potraživanja.

Veoma je zanimljivo da je Poreska uprava, kao jedan od velikih poverilaca, početkom nedelje povukla blokadu od preko četiri miliona dinara, iako je prethodno odbila da reprogramira dug „Svetlosti“.

Kako nam je rečeno, račun je trenutno blokiran za iznos od oko 750.000 dinara, a ako i ova blokada bude povučena „Svetlost“ ne bi morala da bude u stečaju.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');