Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Među najboljim ustanovama u Srbiji
 
 

Među najboljim ustanovama u Srbiji

medicinskiOdlukom Vlade Republike Srbije, Medicinski fakultet u Kragujevcu krajem marta preimenovan je u Fakultet medicinskih nauka. Do promene naziva ove visokoškolske ustanove došlo je zbog proširenja studijskih grupa, ali i postavljanja novih standarda u radu sa studentima Ovaj fakultet se, na duge staze, opredelio za kvalitet školovanja studenata, a ne samo brojnost. Tako je za dve trećine smanjen broj upisanih studenata na medicini, ali je zato povećan broj nastavnika.

Time je, kako kažu, omogućen kvalitetniji rad sa manjim grupama studenata, koje mentori prate do kraja školovanja.

Zbog ovakve prakse, neuobičajene za srpsko školstvo, Fakultet medicinskih nauka rangiran je kao jedna od pet najboljih naučno istraživačkih institucija u zemlji.

Studenti, kao i profesori, imaće još bolje uslove rada u novom objektu fakulteta, a početak izgradnje očekuje se već ove godine kao i Centra za matične ćelije jednistvenog u Srbiji.

Do septembra će biti završena i adaptacija prostora od oko 400 kvadrata u Službi stomatologije za rad sa studentima ove studijske grupe.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');