Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Radnici RM nastavlja sa štrajkom
 
 

Radnici RM nastavlja sa štrajkom

ratko mitrovic strajkRadnici preduzeća "Ratko Mitrović" u Kragujevcu i firme "Dunav grupe agregati" u Novom Sadu nastavljaju proteste i tokom uskršnjih praznika. Oko 40 radnika gradjevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" već treći dan štrajkuju glađu u Upravnoj zgradi tražeći da im vlasnik isplati zaostale zarade i doprinose od 2009. Predsednik Samostalnog sindikata Predrag Radović kaže da je isplata dugovanja ključni zahtev i da će se tek po ispunjenju tih zahteva radnici razići.

"Več treći dan smo u štrajku glađu. Dogovorili smo se da teramo do kraja, dok se naši zahtevi ne ispune. Podsećam danas jeVeliki petak, nijedan zvaničnik nam se nije obratio osim Duška Vukovića", kaže Radović.

Radović je rekao da se svakom radniku duguje po otprilike 130.000 dinara i da je preduzeće u kojem je pokrenut stečaj imalo 110 zaposlenih.

I radnici firme "Dunav grupe agregati", bivšeg "Heroja Pinkija", nastavljaju štrajk blokadom Dunava, kaže za B92 predstavnik radnika Milivoje Šujdović.

"Nažalost po svemu sudeći ostaćemo ovde i preko praznika. Dolaze, direktor i vlasnik su se javljali, ali ništa konkretno ne možemo telefonski da se dogovorimo. Očekujemo nekog od državnih organa da se pojavi i da nam se obrati što se tiče nas i naše teške situacije", kaže Šujdurović.

Inače, nezadovoljni radnici preduzeća "Dunav agregati", zahtevaju da im poslodavac isplati šest zarada koje im duguje.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži