Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Gasovod za FAS u Kragujevcu
 
 

Gasovod za FAS u Kragujevcu

gasovod fasZavršena je 15 kilometara duga mreža visokog pritiska, a preostali deo ka Fijatu i Kragujevcu, po oceni direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, biće završen najkasnije do jula. "Time će država ispuniti i obaveze iz međunarodnog ugovora", rekao je Bajatović, "i izradnjom infrastrukture doprineti realizaciji jednog od najvažnijih investicionih projekata u državi." Izgradnju gasovodne mreže za Fijat i Kragujevac, Srbijagas je preuzela posle bankrota firme Partner inženjering, i to je, prema Bajatovićevim rečima, dobar primer kada državno preduzeće na tržišnim principima interveniše ukoliko privatni sektor zakaže.

U gasovodnu mrežu u Kragujevcu biće uloženo 11 miliona evra, od čega je osam miliona za FAS, a tri miliona za gasifikaciju grada.

Izgradnjom gasovoda, Kragujevac će za narednih stotinu godina rešiti problem snabdevanja gasom, i stanovništva i privrede.

Tekst preuzet sa sajta www.rts.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');