Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Vaskrs u "Eko parku" tradicionalno
 
 

Vaskrs u "Eko parku" tradicionalno

eko parkKragujevčani su i ove godine bili u prilici da proslave najradosniji hrišćanski praznik u parku u naselju Ilina voda. Tradicionalna manifestacija ''Vaskrs u Kragujevcu'' je organizovana devetu godinu zaredom i uprkos kiši okupila je više hiljada ljudi. Mnogi Kragujevčani, iz različitih delova grada, se po tradiciji okupljaju u parku u naselju Ilina voda da bi sa porodicom i prijateljima proslavili najradosniji hrišćanski praznik. Bogat kulturno umetnički program, praćen vrućom rakijom, kačamakom, ali i slatkišima i sitnicama za najmlađe, privukao je različite generacije.

Pokrovitelj manifestacije ''Vaskrs u Kragujevcu'' je, kao i do sada, bila Skupština grada, a među gostima su bili i predstavnici Gradske uprave i Episkop Šumadijski, gospodin Jovan.

Redovan gost vaskršnje manifestacije je i gradonačelnik Veroljub Stevanović, koji se oprobao u kucanju jaja.

Program je otvorio akademski hor ''Liceum'', a besede Nikolaja Velimirovića govorio je prvak kragujevačkog pozorišta Mirko Babić.

Nastupi kragujevačkih kulturno umetničkih društava privukli su najviše pažnje posetilaca.

Manifestacija ''Vaskrs u Kragujevcu'' bila je prilika da se predstave pojedina udruženja, da se izlože narodne rukotvorine, ali pre svega, da se gosti druže i dobro zabave.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');