Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Štrajkačima "Ratka Mitrović" lošije
 
 

Štrajkačima "Ratka Mitrović" lošije

ratko mitrovicZdravstveno stanje bivših radnika preduzeća "Ratko Mitrović" u Kragujevcu, koji sedmi dan štrajkuju glađu, pogoršava se. Da podsetimo, oni traže isplatu zaostalih zarada za protekle dve godine i povezivanje radnog staža. Predsednik Štrajkačkog odbora Predrag Radović kaže da im bivši poslodavac duguje od 80.000 do 130.000 dinara. On je napomenuo da je vec dolazila Hitna pomoć, juce i zbog njega, jer od subote nije uzimao ni vodu, ali, napomenuo je da je stanje pogoršano još nekolicini.

Ipak, kako je rekao, oni su rešeni da istraju. "Niko nam se još uvek obratio nije, osim sindikalnih predstavnika, medija i Hitne pomoći po potrebi. Naši zahtevi su nepromenjeni, tražimo samo da nam bivši poslodavac isplati ono što nam duguje, i da se raziđemo kao ljudi. A nećemo da prestanemo do ispunjenja naših zahteva."

A, o štrajku bivših radnika preduzeća Ratko Mitrović govorilo se i u emisiji "Odluka 2012." TV B92. Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kažu da znaju za štrajk, ali da ni grad Kragujevac, ni država Srbija ne mogu mnogo da učine i pomognu radnicima da dođu do novca koji im duguje bivši poslodavac. " Nije lako eršiti taj problem, država nema mehanizme, osim da vrši pritisak na poslodavca,"rekao je Ljajić.

Vlasnik "Ratka Mitrovića" je Dragoljub Pantić, a u preduzeću je stečaj uveden 19. marta, posle čega je svih 110 radnika dobilo rešenja o otkazu. Pantić je ranije rekao da nema para da isplati zarade bivšim radnicima. U štrajku je 80 radnika preduzeća "Ratko Mitrović" iz Kragujevca, a hranu od prošle srede ne uzima njih 43-je.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');