Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Posle ukazane pomoći nastavili štrajk glađu
 
 

Posle ukazane pomoći nastavili štrajk glađu

strajk radnikaRadnici građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" sedam dana vode borbu za svoje zarade i - živote. Posle nedelju dana gladovanja, pojedinim štrajkačima naglo se pogoršalo zdravstveno stanje. Zbog iscrpljenosti, nesvestice i bolova u utorak su kolima Hitne pomoći u bolnicu prevezeni radnici Momir Jovanović i Momir Filipović. Nakon ukazane lekarske pomoći, odlučili su da se vrate među kolege koji štrajkuju.

- Nemamo kud. Ovo je jedini način da se izborimo za naša prava. Imam dvoje dece i suprugu koja je nezaposlena. Zbog njihove egzistencije spreman sam da rizikujem zdravlje i život.To su razmišljanja i muke i drugih kolega - kaže Ljubomir Đuričić. Radnike je utorak obišao Vlado Vučković, član Gradskog veća zadužen za privredu i privatizaciju. On je kazao da će čelnici grada organizovati zajednički sastanak sa vlasnikom preduzeća Dragoljubom Pantićem i stečajnim upravnikom, gde će insistirati na tome da prioritet iz stečajne mase bude isplata zaostalih zarada radnicima.

- Čekam svoje teško zarađene plate. Kod kuće sam ostavio nezaposlenu suprugu i četvoro maloletne dece, najstarije ima 10 godina. Jedini prihod je dečji dodatak. Ne znam šta ću dalje i kako da prehranim višečlanu porodicu - suznih očiju priča radnik Zoran Stefanović.

Izvor: Novosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži