Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prošlost i budućnost Kragujevca
 
 

Prošlost i budućnost Kragujevca

direkcija za urbDirekcija za urbanizam Kragujevac obeležila je punih 50 godina rada. Na Šumadija sajmu je povodom ovog jubileja organizovan prijem sa izložbom urbanističkih rešenja nastalih tokom pola veka postojanja te institucije. Iza kragujevačke Direkcije za urbanizam je pola veka rada. U tom periodu prolazila je kroz različite faze. Istorija razvoja ove ustanove, od Zavoda za urbanizam do današnje Direkcije, u mnogome je i istorija Kragujevca.

Od vremena razvoja automobilske industrije, intenzivne gradnje i urbanističkog razvoja središta Šumadije, preko sumornih devedesetih obeleženih opštim urušavanjem, do novog uzleta poslednjih godina.

Direkcija za urbanizam danas je, kažu stručnjaci, ali i dobijeni i završeni poslovi, jedna od najrespektabilnijih ustanova tog tipa u Srbiji. Davanjem prostora mladim stručnjacima u ovoj instituciji nameravaju da tako i nastave.

Osim u oblasti urbanizma Direkcija se sve više dokazuje i u poslovima konsaltinga. Dobar primer je saradnja sa firmama iz parka dobavljača kompanije FIAT. Tim putem, kako ocenjuju u gradskoj upravi, valja i nastaviti.

Pola veka rada obeleženo je kako i priliči instituciji takvog tipa.

Prijem povodom jubileja uveličan je izložbom radova, od generalnih do planova detaljne regulacije, nastajalih svih ovih godina.

Šetnjom kroz prošlost Direkcije za urbanizam gosti su, tako, mogli da zavire i u budućnost Kragujevca.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');