Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Medicina, ekonomija i trgovina
 
 

Medicina, ekonomija i trgovina

gimnazijaUpisne aktivnosti srednje škole počinju krajem maja, a prošle godine su kod osmaka bili najpopularniji smerovi u oblasti medicine, ekonomije, trgovine i ugostiteljstva, kao i gimnazijski smerovi. Za profil medicinska sestra - tehničar u novopazarskoj Medicinskoj školi konurisalo je 8,48 osmaka, a za ogled kuvar u beogradskoj Ugostiteljsko-turističkoj školi na jedno mesto prijavilo se 8,37 đaka.

Veliko interesovanje vladalo je i za medicinske škole u Novom Sadu, Požarevcu, Beogradu, Kragujevcu gde je za jedno mesto konurisalo ne manje od šest kandidata.

U beogradskoj Pravno-poslovnoj školi za ogledne profile poslovni administrator, službenik u osiguranju, bankarski službenik, javilo se takođe više od šest učenika. Prošle godine je i u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji vladalo veliko interesovanje.

Popularna je i valjevska Tehnička škola, beogradska Elektro-tehnička škola "Nikola Tesla", Saboraćajna škola u Novom Sadu.

Učenici osmog razreda polagaće završni ispit 18. i 19. juna, takozvanu malu maturu, kojom će se proverava stepen usvojenosti obrazovnih standarda za kraj obaveznog obrazovanja. Na testu se polažu zadaci iz srpskog (maternjeg) jezika i matematike, a pre toga, đaci će već u subotu, 21. aprila polagati probni test male mature.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');